18.08.2020 | Tisková zpráva

Komise rozhodčích schválila rozdělení kompetencí a soutěží mezi členy

Do programu profesionálních rozhodčích byli zařazeni Oldřich Hejduk, René Hradil, Antonín Jeřábek, Adam Kika, Vladimír Pešina, Daniel Pražák, Robin Šír a Tomáš Micka s Jakubem Šindelem.

Projektu Akademie rozhodčích ČSLH se zúčastní Tomáš Cabák, Jan Jaroš, Lukáš Květoň, Luděk Pilný, Mikuláš Rimmel a Filip Vrba s tím, že další kolo výběru kandidátů proběhne v polovině září.

Komise rozhodčích Českého hokeje, kterou vede Vladimír Šindler, zároveň schválila rozdělení kompetencí a soutěží mezi jednotlivými členy – Stanislav Barvíř (Chance liga, Program čárových rozhodčích), Pavel Halas (IIHF, mezinárodní vztahy), Luboš Chytil (II. liga ČR a extraliga dorostu, projekt Akademie rozhodčích Českého hokeje pro Moravu), Milan Kolísek (Champions Hockey League a extraliga juniorů, delegáti a brankoví videorozhodčí), Rudolf Potsch (sekretář komise, Univerzitní liga ledního hokeje, ženský hokej, krajské komise rozhodčích, IT technologie), František Rejthar (Tipsport extraliga a Juniorská liga akademií, projekt Akademie rozhodčích Českého hokeje pro Čechy).

Vzhledem k riziku nákazy koronavirem schválila komise rovněž pravidla pro dopravu, kontakty a pohyb rozhodčích na zimních stadiónech. Všichni hlavní, čároví a pomocní rozhodčí, stejně jako delegáti jsou povinni neprodleně hlásit jakékoli příznaky onemocnění komisi, která zajistí náhradu. K utkáním budou rozhodčí delegováni ve stálých skupinách, aby byly omezeny jejich vzájemné kontakty. Před, při a po utkání budou rozhodčí postupovat tak, aby minimalizovali kontakty s okolím, zrušeny byly pozdravy podáním ruky mezi rozhodčími navzájem i s dalšími účastníky utkání. Při pohybu mimo ledovou plochu a kabinu budou nosit s výjimkou cesty na led a z ledu roušky, ochrana nosu a úst je předepsána také pro pomocné rozhodčí. Přísnější pravidla byla přijata rovněž pro rozcvičení rozhodčích, jejich pohyb v prostorách zimního stadiónu, kontakty při zpracování zápisu, komunikaci s hráči a trenéry nebo pro trestné lavice.