01.10.2020 | Tisková zpráva

Kluby se dohodly na pokračování Tipsport extraligy

Zástupci klubů Tipsport extraligy na videkonferenci řešili nastalou situaci, která bude platit 5. - 18. 10. s nulovou kapacitou diváku na stadionech. Většina klubů se po zvážení zdravotní situace shodla na tom, aby byla během 14 dnů sehrána ta utkání, která se sehrát mohou, popřípadě, aby byl vedením TELH upraven alternativní návrh hracího plánu.

Kluby chtějí v následujících 14 dnech prostřednictvím Národní sportovní agentury co nejvíce zintenzivnit jednání s odpovědným státními subjekty, napřímo pak s krajskými hygienickými stanicemi o individuálním přístupu ke stanovení bezpečných kapacit na svých stadionech, obdobně jako tomu je ve Švýcarsku. Současně kluby obdržely informaci od Národní sportovní agentury, že podklady pro náhrady z programu Covid Sport byly již odeslány na Ministerstvo průmyslu a obchodu, neboť netrpělivě očekávají nutnou pomoc v této těžké situaci.

Je potřeba vyzdvihnout pozitivní přístup klubů a jejich partnerů, zejména také partnerů Tipsport extraligy, že tuto vážnou situaci může Tipsport extraliga v následujících 14 dnech překlenout pokračováním soutěže bez diváků. Neodmyslitelnou součástí takového řešení je nadstandardní podpora majitelů klubů, všech hráčů a pochopení ze strany fanoušků.