25.05.2020 | Tisková zpráva

Kluby Chance ligy se domluvily na návrhu podoby soutěže pro sezónu 2020/21

V úterý 26. se v Praze uskutečnil aktiv klubů Chance ligy. Zástupci 19 klubů schválili návrh podoby soutěže pro sezónu 2020/21, který bude předložen výkonnému výboru Českého hokeje.

V první části soutěže se podle návrhu střetnou účastníci Chance ligy dvoukolově každý s každým a sehrají 36 utkání. Před druhou částí se soutěž rozdělí na desetičlennou lepší a devítičlennou horší skupinu, jejichž účastníci se znovu střetnou dvoukolovým systémem a v této části soutěže sehrají 16–18 utkání. V případě, že by některá z mužstev nesplnila licenční podmínky, bude počet týmů ve skupinách upraven.

Čtyři nejlepší celky z první skupiny postupují do play off přímo, mužstva na pátém až desátém místě čeká předkolo play off s nejlepšími dvěma účastníky druhé skupiny.

Nejhorší dvě mužstva z druhé skupiny sestupují přímo, zatímco celky, které se v ní umístí na čtvrtém až sedmém místě, budou hrát systémem play down o udržení. Nejhorší tým play down sestoupí přímo, druhé nejhorší mužstvo bude účast obhajovat v baráži s vítězem II. ligy ČR.

V sezóně 2021/22 by tak podle návrhu nastupovalo v Chance lize 16 mužstev, jak bylo rozhodnuto na jednání výkonného výboru Českého hokeje v prosinci 2019.

Aktivu se zúčastnili zástupci všech devatenácti klubů, které podaly přihlášku do soutěže – Draci Šumperk, HC AZ Havířov 2010, HC Baník Sokolov, HC Benátky nad Jizerou, HC Dukla Jihlava, HC Frýdek-Místek, HC RT Torax Poruba 2011, HC Slavia Praha, HC Stadion Litoměřice, HC Stadion Vrchlabí, HC Zubr Přerov, Hokej Ústí nad Labem, LHK Jestřábi Prostějov, Piráti Chomutov, Rytíři Kladno, SC Kolín, SK Horácká Slavia Třebíč, SK Trhači Kadaň a VHK Robe Vsetín. Výkonný výbor Českého hokeje se bude jejich návrhem zabývat na nejbližším zasedání, které se uskuteční 4. června 2020.