05.08.2022 |

Jiříček se k české dvacítce připojil v neděli, Moravce nahradil František Němec

Český hokejový obránce David Jiříček se k národnímu týmu do 20 let připojil v neděli. Osmnáctiletý bek, který měl před odletem do dějiště juniorského šampionátu pozitivní test na covid-19, tak dorazil do Edmontonu dva dny před vstupem českého týmu do turnaje.

První utkání v základní skupině odehrají svěřenci kouče Radima Rulíka v úterý 9. srpna proti Slovensku. Případný start Jiříčka bude záležet na dohodě s trenéry.

Radim Rulík byl nucen udělat ještě jednu změnu v obraně. Nemocného Davida Moravce nahradí na soupisce české dvacítky František Němec z Komety Brno. „David Moravec dostal bohužel angínu. Raději jsme ho nechali otestovat i na covid-19 a byl negativní, ale nebylo možné, aby pokračoval v přípravě na mistrovství světa juniorů. Trenéři proto povolali Frantu Němce, který za námi včera přiletěl do Edmontonu,“ říká manažer české juniorské reprezentace Otakar Černý.

Hráči i realizační tým absolvovali v dějišti šampionátu ještě jeden test na covid-19, všichni s negativním výsledkem. Před samotným startem MS odehraje národní tým ještě jeden přípravný zápas v sobotu proti Rakousku.

Nominace české dvacítky na MS U20 2022

Brankáři (3): Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Pavel Čajan (Kitchener Rangers, OHL), Tomáš Suchánek (Tri-City, WHL).

Obránci (8): František Němec (Kometa Brno), Jiří Ticháček (Kladno), Stanislav Svozil (Regina, WHL), Aleš Čech (Kärpät Oulu, Finsko), Štěpán Němec (Litoměřice), Tomáš Hamara (Tappara), David Jiříček (Plzeň), David Špaček (Sherbrooke Phoenix).

Útočníci (14): Petr Hauser (Sparta Praha), Adam Měchura (Liberec), Tomáš Urban, Daniel Herčík (oba Pardubice), Matouš Menšík (Jihlava), Jaroslav Chmelař (Providence College, NCAA), Michal Gut (Everett, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Gabriel Szturc (Kelowna, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Matyáš Šapovaliv (Saginaw Spirit), Jan Myšák (Hamilton Bulldogs), Jakub Kos (Ilves).

Realizační tým:
Manažer: Otakar Černý
Hlavní trenér: Radim Rulík
Asistenti trenéra: Jiří Kalous a Marek Židlický
Trenér brankářů: Ondřej Pavelec
Videotrenér: Benjamin Sequens
Lékař: Jaroslav Budín
Fyzioterapeut: Miloš Pojer
Kondiční trenér: Jan Jiskra
Kustod: Jan Vejvoda
Kustod/masér: Jan Lamacz
Media manažer: Ondřej Kalát

Program

Přípravný zápas před startem MS
6. srpna 2022: 21:00 Česko vs Rakousko

MS U20 2022 v Edmontonu: 9. - 20. srpna 2022
9. srpna 2022: 20:00 ČESKO VS SLOVENSKO
11. srpna 2022: 20:00 FINSKO VS ČESKO
14. srpna 2022: 0:00 KANADA VS ČESKO
15. srpna 2022: 0:00 ČESKO VS LOTYŠSKO

Pozn.: termíny zápasů jsou uvedeny v českých časech, v programu jsou uvedeny zápasy ze základní skupiny, na kterou naváže playoff