07.12.2021 |

International Para Hockey Cup začíná už v neděli

I v nelehkých podmínkách nouzového stavu pokračují přípravy mezinárodního para hokejového turnaje International Para Hockey Cup (IPH Cup) v ostravské RT Torax Aréně. Organizátoři museli změnit rozpis zápasů.

Zámořské týmy se totiž rozhodly na poslední chvíli neodcestovat do Evropy, a to s ohledem na špatnou epidemiologickou situaci. Česká para hokejová reprezentace se přesto utká v sérií mezistátních utkání s týmem Ruska.

Pět vypjatých zápasů odehrají para hokejisté Česka a Ruska od 12. do 18. prosince. IPH Cup je důležitou součástí paralympijské přípravy obou týmů. „Snažili jsme se turnaj zachovat v kvalitní podobě jak pro fanoušky, tak hlavně pro samotné hráče. Jsme rádi, že můžeme nabídnout všem kvalitní zázemí i velmi vypjatá utkání a ten nejlepší světový para hokej,“ řekla za organizátory IPH Cup Irena Šašková. „Budeme samozřejmě vděční za každého fanouška v hledišti, nicméně pro náš tým, zejména pro mladé hráče, je důležitý každý takto kvalitní zápas. Jsou to cenné zkušenosti před paralympijským vrcholem této sezóny,“ dodal trenér české para hokejové reprezentace Jiří Bříza.

První zápas odehrají para hokejisté již tuto nedělí od 15:00. Vstupenky, které si fanoušci již zakoupili, zůstávají v platnosti, a to na kterýkoliv zápas v rámci celého turnaje International Para Hockey Cup. Kapacita stadionu je na základě vládních opatření omezena na tisíc návštěvníků. Všechny zápasy budou živě také na webu parahockey.cz.

Herní plán International Para Hockey Cupu 2021:

neděle 12. prosince 2021
15:00 CZE vs RUS

pondělí 13. prosince 2021
17:00 RUS vs CZE

středa 15. prosince 2021
17:00 CZE vs RUS

čtvrtek 16. prosince 2021
17:00 RUS vs CZE

sobota 18. prosince 2021
11:00 CZE vs RUS

Více informací najdete na parahockey.cz.