15.11.2020 | Tisková zpráva

Hráči národního týmu poslali České asociaci sester 200 000 Kč

Hráči hokejové reprezentace, která nedávno vybojovala druhé místo na Turnaji Karjala, se vzdali významné části odměn a na transparentní účet České asociace sester poslali 200 000 Kč. Připojili se tak k výzvě „Pomáháme sestřičkám“, jejímž iniciátorem je jeden z hlavních partnerů Českého hokeje Generali Česká pojišťovna.

Symbolický šek předal dnes kapitán reprezentačního výběru Filip Hronek prezidentce České asociace sester Martině Šochmannové.

„Ve složité situaci, kterou prožíváme, odvádějí zdravotní sestry skvělou a obdivuhodnou práci,“ uvedl při předání šeku Filip Hronek. „V národním týmu jsme se proto domluvili, že jim alespoň tímto způsobem vyjádříme naši podporu. Za to, jak pomáhají nemocným a jak se se vším vyrovnávají, si zaslouží úctu a poděkování nás všech.“

Lékaře a sestřičky podpořila hokejová reprezentace také v rámci projektu společnosti Škoda Auto, díky kterému byla personálu infekčních a covidových oddělení rozvezena v minulém týdnu obědová menu připravená předními šéfkuchaři. Téměř 30 000 hlasujících rozhodlo, že tříchodová obědová menu obdrželi lékaři, sestřičky a další zdravotnický personál v ÚVN Praha, FN Motol, FN sv. Anny Brno, FN Olomouc, FN Plzeň Bory, KN Liberec a ON v Mladé Boleslavi.

Galerie