25.03.2020 |

#HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL

Oddělení rozvoje hokeje začalo ve spolupráci s regionálními trenéry Českého hokeje připravovat pro hráče, kteří nemohou vzhledem k vývoji pandemické situace trénovat společně, instruktážní videa s cviky, které lze provádět doma, v parku či na zahradě ať už individuálně nebo v malých skupinách se sourozenci a rodiči.

První díl seriálu připravil profesionální regionální trenér Českého hokeje Robert Kaše spolu se syny Ondřejem, hráčem Boston Bruins, a Davidem, hráčem Philadelphia Flyers. Mladí hokejisté tak mohou trénovat podobně jako hráči NHL a porovnat se s nimi prostřednictvím tzv. "challenge". Zatímco první je zaměřeno na posilování břišního a zádového svalstva, druhé obsahuje cvičení s hokejkou a míčkem, rozvíjející šikovnost spodní ruky:

Další videa, připravovaná jednotlivými regionálními trenéry Českého hokeje, budou zveřejňována každý týden a budou distribuována prostřednictvím profesionálních trenérů žáků klubům, hráčům a rodičům. Uložena budou také v aplikaci Coach Manager, která je k dispozici 2 100 licencovaným trenérům a další se na ní mohou zdarma zaregistrovat.

Trenéři, hráči a rodiče tak postupně získají rozsáhlý zásobník cviků, které mohou v době, kdy jsou zimní stadióny uzavřeny, používat nejen jako vzor pro suchou přípravu v omezených podmínkách, ale i jako motivaci a inspiraci pro individuální tréninkový program.

Ukažte nám, jak trénujete doma i vy! Nahrajte video na sociální sítě a v popisku použijte hashtag #HokejDoma.