27.11.2020 |

#HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL - Discgolf a fotbalgolf s Ondřejem Kašem

Všestrannost je doménou bratrů Kašových. Jen těžko najdeme sport, který neumí. V dalším díle #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL ukazuje Ondřej Kaše své dovednosti v netradičních sportech - discgolfu a fotbalgolfu. I k této venkovní aktivitě by Ondra rád inspiroval mladé hokejisty v době, kdy jsou zavřené zimní stadiony.

„V jejich mládí jsem dbal na to, aby se oba synové seznámili s co nejširší škálou sportů, především sportovních her. Věřil jsem, že se jim to hodí pro další hokejový vývoj“, uvádí Robert Kaše, profesionální regionální trenér Českého hokeje a otec Ondřeje Kaše, útočníka Bostonu Bruins.

Ondřej Kaše navíc dodává: „Čím více sportů ovládáte, tím širší je spektrum možností, jak si každodenně zasportovat. Právě v tomto období, kdy se teplota pohybuje kolem nuly, se hodí i takové sporty jako discgolf a fotbalgolf“.

Oba sporty se dají provozovat celoročně a to buď na speciálních hřištích a nebo kdekoliv v parku či na louce. Discgolf i fotbalgolf se dají hrát ve dvojici nebo i ve větším počtu hráčů, pravidla jsou podobná těm, která známe z klasického golfu. Čím méně hodů (kopů) na každé jamce a v pak v závěrečném součtu, tím lépe. Nejnižší součet vyhrává. „Pro hráče každého věku jsou hry tohoto typu vhodné a podporují soutěživost. Přesnost, odhad a především cit pro přihrávku a přesnost v zakončení rozhodují o tom, kdo v konečném součtu bude nejlepší. Úroveň těchto dovedností je, stejně tak, jako v hokeji, determinantem úspěchu a neúspěchu jednotlivce,“ upozorňuje Slavomír Lener, manažer rozvoje ledního hokeje.

Co se týče vybavení pro discgolf (také frisbee), tak pro pro začátečníky stačí pořídit jen jeden disk (buď putter nebo midrange), pro pokročilé se doporučují všechny tři (driver, midrange, putter), které mají různé charakteristiky letu, rychlosti, plachtění a zatáčení.

Pro fotbalgolf se doporučuje velikost a váha míče podle věku a fyzické vyspělosti hráče. Čím vyspělejší hráč, tím větší a těžší míč. Ondra přeje všem mladým hokejistům v rámci těchto sportů hodně zábavy, zápalu do hry a ať se všem podaří se mu alespoň v jednom z uvedených sportů vyrovnat. Níže najdete dvě challenge, které jsme vybrali pro tento týden:

Challange I.
„Dokážeš vhodit disk do koše ze vzdálenosti 50-70m na 3 pokusy jako Ondřej Kaše?“

Challange II.
„Dokážeš kopnout míč do jamky ze vzdálenosti 50-70m na 4 pokusy jako Ondřej Kaše?“

Všechna videa připravuje oddělení rozvoje ledního hokeje ve spolupráci s profesionálními regionálními trenéry Českého hokeje. Další díly naleznete v sekci #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL.

Ukažte, jak trénujete doma i vy! Nahrajte video na sociální sítě a v popisku použijte hashtag #HokejDoma.