30.06.2020 |

#HokejDoma: Cvičení pro brankáře - PROTAHOVÁNÍ HAMSTRINGŮ

Třinácté pokračování videosérie, která inspiruje mladé brankáře k tomu, jak se připravovat v domácím prostředí či na zahradě v čase mimo tréninkovou jednotku, přináší baterií cviků pro gólmany se zaměřením na oblast hamstringů.

Pokud jde o posilování a protahování dolních končetin, většina brankářů se zaměřuje cíleně na lýtka a čtyřhlavý sval stehenní. Výzkumy a praxe ovšem ukazují, že neméně důležitou roli hrají i hamstringy, čili skupina svalů na zadní straně stehen.

MOTOR, KTERÝ VÁS ŽENE KUPŘEDU: HAMSTRINGY. Zadní strana stehen má tendenci se zkracovat/stahovat, proto může často v zákrocích našich brankářů docházet k náhlému poranění této oblasti. V ukázkovém VIDEU vám představíme jednoduché cviky. Tato skladba vám napomůže se pravidelně a správně starat o partie vašeho těla.

Doporučení jsou v úvodních intervalech výdrží: 30-40 vteřin. Vždy dbejte na rovná záda.

Ukázky cvičení pro brankáře jsou připravované ve spolupráci profesionálních regionálních trenérů Českého hokeje, jsou zveřejňovány každý týden a distribuovány prostřednictvím regionálních trenérů brankářů klubovým trenérům, rodičům a brankářům. Další díly naleznete v sekci TRÉNINK BRANKÁŘŮ MIMO LED.

Nahrajte na sociální sítě video, jak doma trénujete vy, a připojte hashtag #HokejDoma.