21.05.2020 |

#HokejDoma: Cvičení pro brankáře - KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ

V jedenáctém díle série, která doporučuje brankářům všech věkových kategorií, jak cvičit doma mimo tréninkovou jednotku, jsme se rozhodli připravit pár ukázkových videí pro práci s formou kompenzace. Důležitou částí vašich tréninků a po tréninkových zatížení by měla být forma kompenzace.

Předejte tak častým možnostem zranění a pracujete také na zesílení a flexibilitě vašich kyčlí. Zdravé a pružné kyčle jsou často klíčem ke kvalitním zákrokům, nečekaným situacím, kdy brankář reaguje v krátkosti v nekontrolovatelných zákrocích.

Vyzkoušejte si na začátek ukázkovou baterii cviků v opakování: 4 série po 15 opakování na každou stranu, ve výdržích si nastavte individuální dobu zatížení. Doporučením jako u předešlých videí je v úvodu pomalé a správné provedení.

Ukázky cvičení pro brankáře jsou připravované ve spolupráci profesionálních regionálních trenérů Českého hokeje, jsou zveřejňovány každý týden a distribuovány prostřednictvím regionálních trenérů brankářů klubovým trenérům, rodičům a brankářům. Další díly naleznete v sekci TRÉNINK BRANKÁŘŮ MIMO LED.

Nahrajte na sociální sítě video, jak doma trénujete vy, a připojte hashtag #HokejDoma.