17.06.2020 |

#HokejDoma: Cvičení pro brankáře - KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ II

Podívejte se na dvanáctý díl seriálu, který doporučuje mladým brankářům, jak se připravovat v domácím prostředí či na zahradě v čase mimo tréninkovou jednotku. I tentokrát, stejně jako v předchozím videu, přichází komise brankářů se sérií kompenzačních cvičení, která jsou pro správný vývoj brankáře velmi důležitá.

Ve dvanáctém díle se posouváme s naší baterií cviků směrem k oblastem zádových svalů a svalů trupu. V předchozím díle jsme si stručně popsali, jak důležité je se zapracovávat v oblastech kyčlí. Stejně potřebným partiím zádových svalů je ale také důležité přikládat potřebnou váhu. Každý brankář by měl zvládat základní cviky (pro aktivaci a potréninkovou část) ve svém tréninku prevence před zraněním.

Věnujte pozornost doporučením v těchto ukázkách na úvod procvičování. V úvodu zapracování do částí rotací a náklonů přistupujeme vždy s maximální opatrností. Dbejte také na uvolněné dýchání a neustálou potřebu se v zádech rovnat. Počty opakování jsou vždy pouze formou doporučení, kdy můžeme na začátek pracovat s intervalem: 7-12 opakování na každou stranu v 1-3 sériích.

Ukázky cvičení pro brankáře jsou připravované ve spolupráci profesionálních regionálních trenérů Českého hokeje, jsou zveřejňovány každý týden a distribuovány prostřednictvím regionálních trenérů brankářů klubovým trenérům, rodičům a brankářům. Další díly naleznete v sekci TRÉNINK BRANKÁŘŮ MIMO LED.

Nahrajte na sociální sítě video, jak doma trénujete vy, a připojte hashtag #HokejDoma.