15.10.2020 |

#HokejDoma: Cvičení pro brankáře - JAK OBOHATIT TRÉNINK

Opět po čase přišla doba, kdy se kvůli koronavirové pandemii zavřely zimní stadiony. Mladí brankáři ale díky dalšímu dílu ze série #HokejDoma mohou pracovat na své kondici a dovednostech i v domácích podmínkách. 16. díl nese název Jak obohatit trénink pro brankáře.

Pro tento díl vytvořila brankářská komise Českého hokeje pro mladé gólmany baterii cvičení do tréninku v suché přípravě.

Brankáři mohou využít tréninkových doplňků jako jsou tenisáky, krátké tyče, reakční míčky anebo terčíky. Důležitým prvkem v této sadě cvičení je správná koncentrace a rychlé provedení. Brankáři mohou na těchto prvcích pracovat ve dvojících nebo individuálně pod dohledem rodičů či trenéra brankářů. Tato cvičení jsou zacílená na rozvoj potřebné koordinace a rychlosti na malém prostoru. U mladších brankářů doporučujeme pracovat s ohledem na věk a motoriku dítě v pomalejším zapojení.

Ukázky cvičení pro brankáře jsou připravované ve spolupráci profesionálních regionálních trenérů Českého hokeje, jsou zveřejňovány každý týden a distribuovány prostřednictvím regionálních trenérů brankářů klubovým trenérům, rodičům a brankářům. Další díly naleznete v sekci TRÉNINK BRANKÁŘŮ MIMO LED.

Sdílejte a natočte nám vaše video z tréninku brankáře, které následně můžeme umístit na naše stránky. Připojte vždy prosím hashtag #HokejDoma.