02.06.2020 | Tisková zpráva

HC Pilsen Wolves obdrží od Českého hokeje dětskou výstroj za 200 000 Kč

Klub HC Pilsen Wolves získal cenu Kånken Youth Retention Award, kterou začala od letošního roku udělovat Aliance evropských hokejových klubů za rozvoj mládežnického hokeje v regionu.

Ve finálové části projektu uspěl mimo jiné v konkurenci finského Junior Pelicans Lahti, francouzského Association Bruleurs de Loups Amateur Grenoble a německého SC Bietigheim-Bissingen Steelers. Oceněni je spojeno i s finanční odměnou ve výši 10 000 euro.

Český hokej ve spolupráci se společností Střída Sport zašle klubu jako poděkování a podporu dětskou hokejovou výstroj v hodnotě 200 000 Kč. „Vedení klubu, všem jeho trenérům a spolupracovníkům chci poděkovat,“ uvedl v této souvislosti prezident Českého hokeje Tomáš Král. „Členská základna našeho hokeje roste, počet nově registrovaných dětí se díky úsilí klubů a akcím jako jsou „Pojď hrát hokej“ nebo „Hokejová výstroj nejmenším“ za poslední čtyři roky zvýšil o 37 %. Je důležité, abychom pro ně dokázali připravit kvalitní výchovné programy a Plzeňští Vlci jsou v tomto směru příkladem.“

Mládežnický klub HC Pilsen Wolves, člen Českého svazu ledního hokeje, vznikl v roce 2012 a v současnosti v něm na zimním stadiónu Košutka působí děti ročníků 2006–2015, jejichž počet neustále roste. Aliance evropských hokejových klubů vznikla v roce 2015 a v současnosti sdružuje 88 klubů, účastníků nejvyšších soutěží, ze 13 zemí včetně České republiky. Prezidentem aliance je Marc Lüthi ze Švýcarska, viceprezidenty Hakan Loob ze Švédska a Jürgen Arnold z Německa.