13.10.2020 |

Výzva Filipa Pešána mladým hokejistům a hokejistkám

Trenér národního mužstva a šéftrenér Českého hokeje Filip Pešán se obrátil na mladé hokejistky a hokejisty s výzvou, aby dodržovali vládní opatření a pokračovali v přípravě i v podmínkách, které aktuální pravidla umožňují. „Dodržujme prosím všechna nařízení, i když se nám mohou zdát omezující a nepříjemná,“ vzkázal prostřednictvím videa. „Je to jediná cesta, jak dostat Českou republiku z krize.“

„Špatné počasí či zavřené zimní stadióny pro vás nemohou být výmluvou,“ zároveň vyzval hokejovou mládež. „Další země nespí, poctivě pracují a připravují se na další části sezóny. Nesmíme být výjimkou.“

Video doprovázejí ukázky, jak se mimo led připravují například David Pastrňák, David Kämpf, Ondřej Kaše a Filip Zadina nebo Sidney Crosby, Brent Burns, Jordan Eberle a Ryan O´Reilly. „Doufám, že se brzy setkáme na zimních stadiónech,“ ukončil výzvu Filip Pešán, který zároveň pro inspiraci vyzývá ke zhlédnutí videí ze série #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL. Všechny dosavadní díly jsou k dispozici zde.

Sérii připravuje oddělení rozvoje ledního hokeje ve spolupráci s regionálními trenéry Českého hokeje a natáčí s českými hráči z NHL různorodé hry, pohybové aktivity a cvičení. Do tohoto projektu se již zapojili David Pastrňák a Ondřej Kaše z Bostonu Bruins, David Kaše z Philadelphia Flyers, Filip Chytil z New York Rangers, Filip Hronek a Zadina z Detroit Red Wings, David Kämpf z Chicago Blackhawks, Martin Nečas z Carolina Hurricanes, Martin Kaut z Colorada Avalanche a Michal Kempný s Radko Gudasem z Washingtonu Capitals.

Videa jsou na kanálech Českého hokeje zveřejňována pravidelně každý týden a sportovní oddělení už má připraveno několik dalších dílů.