22.11.2022 |

Druhé místo v Díky, trenére 2022 obsadil trenér poděbradské hokejové mládeže

I v 7. ročníku sportovně společenské akce Díky, trenére byl oceněn zástupce ledního hokeje. Druhé místo letos v anketě obsadil Martin Pánek, hokejový trenér mládeže HC Poděbrady. Vítězkou akce se stala Monika Vojtová, trenérka karate z Českých Budějovic.

Martin Pánek je trenérem mládeže v hokejovém týmu HC Poděbrady. Profesionálnímu trénování se věnuje 6 let a v aktuální chvíli se stará o 65 svěřenců. Do finále se probojoval z 16 původně nominovaných mládežnických trenérů napříč sportovními disciplínami.

Porota vybrala osmičku finalistů, kteří postoupili na Den trenérů mládeže do sportovní haly Podvinný mlýn. Po dvou zástupcích měl ve finále hokej a baseball. Do finále se dostali také trenéři lakrosu a házené.

Všichni finalisté se svými svěřenci předvedli pečlivě nacvičené vystoupení. Porota pod vedením hokejového trenéra a mentálního kouče Mariana Jelínka vybrala do závěrečného finále čtyři postupující.

Kromě Vojtové a Pánka po finále postoupili kouč házenkářů z Liberce Matěj Ploch a baseballistka Martina Hánová z Hrochů Brno. Všichni čtyři si pak vylosovali svěřence ostatních soutěžících a spolu s nimi si museli poradit se třemi úkoly. Ve vyrovnané a napínavé soutěži svoje trenérské zkušenosti nejlépe uplatnila Vojtová a stala se trenérkou mládeže roku.

„Kdyby nebylo trenérů mládeže, nebyl by ani český sport. Záleží nám na tom, aby si české děti vytvořily pozitivní vztah k pohybu a zdravému životnímu stylu. Věříme navíc, že díky sportu se naučí i základy fair-play a spoustu dalších věcí, které se jim v životě budou hodit. Proto jsou pro nás vítězi všichni, kdo se trénování dětí v České republice věnují. Doufáme, že i díky podpoře a poděkování od svěřenců u koučování zůstanou a budou děti nadále rozvíjet a motivovat,“ řekl Marian Jelínek.

Díky, trenére je sportovně společenská akce, která chce ocenit ty, kteří přivedou ke sportu co nejvíce dětí a naučí je mít sport rád, smyslu pro povinnost a fair play. Zároveň z nich vychová nejenom dobré sportovce, ale i dobré lidi. Smyslem akce je dát dětem a jejich rodičům příležitost nominovat svého trenéra a tím mu vyjádřit poděkování za jeho práci a nasazení. A protože sportovci mají rádi soutěžení, vyhlašuje Díky, trenére každoročně titul Trenér mládeže, o který se utkává finálová osmička. Během uplynulých 6 ročníků ocenila akce Díky, trenére již tisíce koučů mládeže z 55 sportovních odvětví. Více na www.dikytrenere.cz.

Konečné pořadí Díky, trenére 2022:

  • 1. Monika Vojtová, Bojová umění, Fight club České Budějovice
  • 2. Martin Pánek, Lední hokej, HC Poděbrady
  • 3. Matěj Ploch, Házená, SK Liberec Handball
  • 4. Martina Hánová, Baseball, Hroši Brno
  • 5.-8. Barbara Bažantová, Lakros, TJ Sokol I. Smíchov
  • 5.-8. Jiří Hamáček, Lední hokej, HCM Jaroměř
  • 5.-8. Karolína Soukupová, Kolečkové brusle, Artistic skating club Roller
  • 5.-8. Jakub Ventruba, Baseball, Draci Brno

Foto: www.dikytrenere.cz