26.07.2022 |

Dne s českou hokejovou reprezentací žen se zúčastnilo 40 mladých hokejistek

V Litoměřicích se sešel národní tým žen poprvé pod vedením hlavní trenérky Carly MacLeodové. Součástí přípravného kempu byl tzv. Den s českou hokejovou reprezentací žen pro dívky ve věku 8-14 let, které mimo jiné absolvovaly i jeden trénink vedený zkušenou kanadskou trenérkou.

Kapacita akce byla velmi brzy naplněna a na litoměřickém zimním stadionu strávilo zábavný den 40 mladých hokejistek, které se nejprve mohly sledovat, jak vypadá trénink ženského reprezentačního A-týmu a ještě před obědem absolvovaly přípravu na suchu. Po obědě pak byly na programu autogramiáda českých reprezentantek, společné focení a beseda s hráčkami. Vrcholem dne s českou hokejovou reprezentací žen byl trénink pro mladé hráčky vedený Carlou MacLeodovou, dvojnásobnou olympijskou vítězkou a současnou trenérkou národního týmu žen.

"Myslím si, že podpora rozvoje ženského hokeje je velice důležitá. Je to stále mladý sport. Jsem ráda, můžu jít na led s mladými hráčkami. Doufám, že jim předám pár dobrých rad a budu je inspirovat, aby snily o tom hrát jednou za národní tým," řekla Carla MacLeodová.

Celou akci podpořila společnost Kaufland ČR, generální partner ženského hokeje, která mj. zajistila i občerstvení pro mladé hokejistky.

Galerie