13.12.2017 | Tisková zpráva

David Skuhrovec převzal cenu Oldřicha Machače v O2 areně

Při utkání Česká republika vs Finsko převzali Cenu Oldřicha Machače hokejisté, ocenění v projektu Českého svazu ledního hokeje a Českého klubu fair play Hraj fair! – útočník David Skuhrovec (HC Litvínov) a brankář Daniel Šťastný (HC Dukla Jihlava).
Útočník David Skuhrovec (2003) dosáhl v utkání žákovské ligy kategorie osmých tříd HC Energie Karlovy Vary 2:1 HC Litvínov na začátku druhé třetiny branky, kterou rozhodčí uznal. Vzhledem k tomu, že kotouč nepřešel brankovou čáru, mu však hráč oznámil, že platit neměla a rozhodčí verdikt zrušil. Zvláštní ocenění obdrží brankář Daniel Šťastný (1999), který v rozhodujícím utkání play off extraligy staršího dorostu HC Dukla Jihlava 2:3 HC Energie Karlovy Vary upozornil rozhodčího, že branka, kterou obdržel a kterou rozhodčí pro domnělý faul na brankáře neuznal, byla regulérní. Rozhodčí verdikt zrušil, domácí tým přišel o přesilovou hru 5 na 3 a soupeři byla uznána vstřelená branka.

Projekt Hraj fair – Cena Oldřicha Machače vyhlašují od roku 2015 Český svaz ledního hokeje ve spolupráci s Českým výborem fair play. Jeho cílem je ocenit čestné chování mladých hráčů a hráček vůči soupeřům, rozhodčím, spoluhráčům, divákům nebo jiným účastníkům utkání. Cena je určena pro hráče a hráčky do dvaceti let nezávisle na soutěži, v níž nastupují, nominaci může prostřednictvím elektronického formuláře na www.cslh.cz zaslat klub, hráč, trenér, funkcionář, rozhodčí nebo kterýkoli z fanoušků.

Se souhlasem rodiny připomíná cena památku legendárního obránce, trojnásobného mistra světa, známého tvrdou, ale v mezích fair play vedenou hrou Oldřicha Machače (1946-2011).