24.08.2022 |

Další turnaj pro českou dvacítku, junioři míří na turnaj ve Finsku

Jen několik dní po skončení juniorského mistrovství světa má česká dvacítka před sebou další akci. Tentokrát půjde už o turnaj, na který mohou jet pouze hráči ročníku 2003 a mladší. Trenéři chtějí vidět v zápasovém nasazení nové hráče, a tak do Finska odletěli se zcela jiným kádrem, než se prezentoval na uplynulém MS U20 v Kanadě.

Jako hlavní kouč se na turnaji ve finském Rovaniemi představí Jiří Kalous a jeho výběr se posupně střetne se Švédskem, Finskem a Slovenskem.

Nominace dvacítky na turnaj ve Finsku

Brankáři: Marek Stuchlík (Mladá Boleslav), Jan Špunar (Olomouc).

Obránci: Jakub Šedivý (Liberec), Sebastian Jasečko, Karel Křepelka (oba Mladá Boleslav), Martin Böhm (Litoměřice), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Marek Alscher (Portland, WHL), Tomáš Machů (Youngstown, USHL).

Útočníci: Marcel Marcel (Gatineau, QMJHL), Ivo Sedláček (Kometa Brno), Alexandr Remeš (České Budějovice), Petr Gajda, Michal Ramik (oba Litoměřice), Josef Krejsa (Vítkovice), Šimon Marha, Petr Moravec, Lukáš Pajer (všichni Hradec Králové), Robin Sapoušek (Karlovy Vary), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Jan Půček (Mladá Boleslav).

Realizační tým:

Manažer: Jan Fišera
Hlavní trenér: Jiří Kalous
Asistent trenéra: Tobiáš Slavíček
Trenér brankářů: Ondřej Pavelec
Video trenér: Radek Jirátko
Lékař: Marek Kašpar
Fyzioterapeut: Lukáš Helm
Kustod: Jiří Šrámek

Program turnaje čtyř v Rovaniemi

Čtvrtek 25. srpna 2022
14:30 Švédsko – Česko

Pátek 26. srpna 2022
18:00 Finsko – Česko

Sobota 27. srpna 2022
13:30 Česko – Slovensko

Začátky jsou uvedeny v českých časech.