19.11.2020 | Tisková zpráva

Chance liga se znovu rozeběhne v sobotu 21. listopadu

Ministerstvo zdravotnictví schválilo podmínky, za kterých může od 21. 11. 2020 pokračovat druhá nejvyšší soutěž Chance liga a které jsou stejné jako pro Tipsport extraligu. Všichni hráči, rozhodčí a členové realizačních týmů musí před utkáním projít vyšetřením metodou RT-PCR, které nesmí být starší než 48 hodin.

V případě, že klub sehraje během kalendářního týdne tři a více utkání, testování se provádí dvakrát, v pondělí a ve čtvrtek. Vyšetření se nevztahuje na osoby, které onemocnění prodělaly, nemají klinické příznaky, prošly karanténou a od jejichž prvního pozitivního testu neuplynulo více než 90 dní.

Utkání budou probíhat bez diváků, přičemž počet osob na stadiónu nesmí přesáhnout 200. Pořadatelé jsou povinni zajistit, aby všem, kdo do areálu vstupují, byla změřena teplota a vyplnili formulář tzv. selfreportingu. Všechny osoby – s výjimkou hráčů a rozhodčích při tréninku a v průběhu utkání – jsou povinny nosit roušky nebo respirátory. Vzhledem k chybějícím termínům kluby již dříve schválily, že soutěž bude mít v sezóně 2020/21 pouze dvoukolovou základní část s tím, že další části – předkolo play off a play off – zůstávají beze změny. V sobotu 21. 11. 2021 tak bude Chance liga pokračovat zápasy HC Baník Sokolov – SK Horácká Slavia Třebíč, HC Frýdek-Místek – HC Zubr Přerov, HC Dukla Jihlava – HC Heimstaden Havířov, HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Vrchlabí a VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Litoměřice.

Majitelé permanentních a klubových karet mají i nadále možnost sledovat zápasy Chance ligy na HokejkaTV.cz zdarma. K využití nabídky je třeba, aby po přihlášení v sekci Placený obsah aktivovali zadáním slevového kódu, který obdrželi od klubu, členství v Klubu Chance. Těm, kteří tak učinili již v říjnu, stačí, aby se přihlásili a sledování jim bude prodlouženo. Bližší informace najdou fanoušci na klubových webech.