28.01.2023 |

Čeští para hokejisté vyhráli turnaj v italském Turíně

Čeští para hokejisté po suverénním tažení základní částí mezinárodního turnaje v italském Turíně narazili ve finále na odhodlaný tým Norska. A byl to napínavý souboj do poslední chvíle, který ale Češi nakonec zvládli a z Itálie si vezou zlaté medaile.

Během čtyř utkání základní části Češi potvrdili roli favorita turnaje. S jednadvaceti vstřelenými góly a jediným utrženým se neočekávalo ani větší drama ve finálovém utkání proti Norsku. A dlouho to vypadalo, že po gólech Geiera a Hábla s první, respektive druhé třetiny to tak bude. Jenže Norové, kteří jako jediní na turnaji dokázali překonat českého gólmana Černocha, hledali tentokrát skulinu i v Kudelově bráně.

V čase 42:38 dal kontaktní gól Remi Loyd Solberg a za dvě minuty dostal přihrávku rozjetý Morten Vaernes a střelou pod lapačku překonal českého gólmana. Pár vteřin před koncem sice i Češi zvedali roce nad hlavu, jejich třetí gól padl ale zároveň se závěrečným hvizdem rozhodčích. Následovalo prodloužení, ve kterém ale Češi nepřipustili další drama. Skóre zápasu otevřel i uzavřel Michal Geier. Češi vyhráli 3:2 a mohou se radovat z vítězství na mezinárodním turnaji.

Rozpis českých zápasů:

pondělí 23. ledna 2023
Česko vs Itálie 6:0

úterý 24. ledna 2023
Česko vs Norsko 5:0

středa 25. ledna 2023
Česko vs Itálie 6:0
Česko vs Norsko 4:1

sobota 28. ledna 2023
Česko vs Norsko 3:2 pp. (finále)

Více informací na webu Českého para hokeje.