23.11.2021 | Tisková zpráva

Český hokej pokročil v digitalizaci agendy a řízení provozu

Český hokej zavedl od letošní sezóny elektronické vyplácení rozhodčích ve všech soutěžích. Učinil tak další krok v digitalizaci veškeré agendy související s řízením hokejového provozu, která byla zahájena před několika lety a v posledních dvou sezónách mimo jiné i v důsledku epidemické situace významně pokročila.

Na bezkontaktním základě probíhají v současné době všechny základní procesy a komunikace s kluby, hráči, trenéry, rozhodčími nebo funkcionáři. Mezi nejdůležitější projekty patří v uvedené oblasti registrační systém pro přestupy, hostování a mezinárodní transfery, systém pro nastavování zápasů, systém pro delegace, vyúčtování a vyplácení rozhodčích, Coach Manager pro správu licencí, seminářů, a vzdělávání trenérů nebo vedení tréninkových deníků, stejně jako elektronické zápisy pro reprezentační a soutěžní utkání. Elektronicky řídí svaz rovněž projekt Pojď hrát hokej – od přihlášek a vedení databáze účastníků, přes řízení Týdnů hokeje, až po evidenci, kontrolu a distribuci materiální podpory v programu Výstroj pro nejmenší.

Před letošní sezónou doplnil digitalizovanou agendu Českého hokeje – vedle online plateb rozhodčím – i tzv. reprezentační systém, sloužící k evidenci výsledků fyzických testů na klubové a reprezentační úrovni, k archivaci skauting reportů a dlouhodobému sledování hráčů, vytipovaných pro reprezentační výběry.

Odkazy na všechny systémy najdete na Rozcestníků Českého hokeje.