16.05.2020 | Tisková zpráva

Český hokej hledá reprezentanty pro IIHF Esports Fan Championship 2020

Český hokej hledá reprezentanty pro IIHF Esports Fan Championship 2020. V turnaji ve hře EA Sports NHL 20 na konzolích XboxOne nebo PlayStation 4 se na přelomu května a června střetnou zástupci všech 16 účastnických zemí zrušeného MS ve Švýcarsku. Gameři tak získají příležitost reprezentovat na turnaji pořádaném IIHF svou zemi.

Účastníci finálového turnaje vzejdou z národních kvalifikací, které se uskuteční ve dnech 15. – 22. května 2020. Z každé země do něj postoupí dva vítězové národní kvalifikace, jeden pro systém XboxOne a jeden pro PlayStation 4. Česká část kvalifikace bude zahájena 17. května 2020 v 17:00. Hráči se musí přihlásit už mezi 15:00 a 16:30.

Finálový turnaj proběhne ve dnech 29. května – 5. června 2020 a hrát se bude klasickým vyřazovacím systémem. Na jeho účastníky čekají finanční a věcné odměny, oba vítězové získají titul IIHF Esports Fan Champion.

Další, podrobnější informace najdou zájemci na oficiálních stránkách turnaje na esports.iihf.com, jejichž prostřednictvím probíhá také bezplatná registrace účastníků. Přihlásit se může úplně každý, kdo bude mít možnost hrát online. Pořadatelem turnaje IIHF Esports Fan Championship jsou Mezinárodní hokejová federace IIHF ve spolupráci s Infront Sports&Media a eSport Studio.

Další informací najdete v oficiální tiskové zprávě IIHF.