29.08.2022 | Redakce

Češky nadále stoprocentní, Japonky schytaly další debakl

Také po třetím utkání na mistrovství světa zůstávají Češky neporažené a v úterý si to v přímém souboji rozdají se Švédskem o prvenství ve skupině B. Ve skupině A si opět s chutí zastřílely Američanky, které nadělily Švýcarsku devět gólů. První body na turnaji pak získalo Finsko.

Usa – Švýcarsko 9:0 (4:0, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Roqueová (Steckleinová, Zumwinkleová), 13. Harveyová (Steckleinová), 15. Heiseová (Carpenterová), 18. Heiseová (Carpenterová, Harmonová), 36. Knightová (Carpenterová, Bilkaová), 45. Harmonová (Kellerová, Coyne-Schofieldová), 47. Knightová (Panneková, Bilkaová), 51. Barnesová (Coyne-Schofieldová, Harveyová), 51. Zumwinkleová (Dunneová, Guildayová)

Další kanonádu mají za sebou Američanky. Po úvodních výhrách 10:0 nad Japonskem a 6:1 nad Finskem si vyšláply také na Švýcarsko, kterému nadělily devět gólů. Se skóre 25:1 tak po třech odehraných zápasech USA zatím vévodí skupině A. O konečné prvenství si to Američanky rozdají v přímém souboji s Kanadou.

Finsko – Japonsko 9:3 (2:1, 4:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 11. Sundelinová (Yrjänenová), 15. Tapaniová (Karvinenová), 22. Vainikkaová (Rantalaová, Tulusová), 28. Holopainenová (Parkkonenová), 35. Vainikkaová (Rantalaová, Holopainenová), 40. Nieminenová (Laitinenová, Rantalaová), 44. Laitinenová (Sundelinová), 45. Holopainenová (Tulusová, Vainikkaová), 57. Karjalainenová (Yrjänenová, Vanhanenová) – 14. Ak. Šigaová (Itoová, Tokoová), 32. Ak. Šigaová (Sekiová), 59. Ao. Šigaová (Tokoová, Ak. Šigaová)

S chutí si zastřílely také Finky, které si po prohrách s favorizovanými Kanaďankami a Američankami připisují první tři body na turnaji. Japonsko naopak turnaj končí bez jediného získaného bodu a s pouhými čtyřmi vstřelenými brankami.

Německo – Česko 0:6 (0:2, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Šapovalivová (Pejšová, Mrázová), 17. Mlýnková (Mrázová, Lásková), 29. Mills, 32. Neubauerová (Mills, Lásková), 40. Sarnovská (Mrázová, Tejralová), 42. Hymlárová (Křízová, Tejralová).

Třetí zápas a třetí jednoznačné vítězství na turnaji si mohou odškrtnout výborně hrající Češky. Proti Německu si v první třetině pomohly přesilovými hrami, první početní výhodu využila Šapovalivová, druhou Mlýnková. Ve druhé třetině poté navýšily vedení kapitánka týmu Mills, Neubauerová a Sarnovská. Na začátku třetí části poté uzavřela na konečných 6:0 Hymlárová. Češky tak nadále zůstávají ve skupině B na první pozici, kterou budou v posledním hracím dni hájit proti Švédkám.

Maďarsko – Švédsko po samostatných nájezdech 2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Kreiszová (Gasparicsová), 49. Kiss-Simonová (Huszaková, Mayerová) – 5. Jungäkerová, 26. L. Johanssonová (Nylén-Perssonová, Jungäkerová), rozh. náj. Olssonová.

Se vztyčenou hlavou zakončily turnaj Maďarky. Ty proti favorizovanému Švédsku dlouho držely krok a dotáhly nakonec utkání až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodla o výhře seveřanek v osmé sérii Olssonová.