14.05.2022 |

Českou hokejovou reprezentaci posílí na MS ve Finsku obránce Michal Kempný

Trenér národního týmu Kari Jalonen s generálním manažerem Petrem Nedvědem povolali na mistrovství světa 2022 do Finska obránce Michala Kempného, jehož Washington Capitals vypadl v prvním kole playoff NHL s Floridou Panthers 2:4 na zápasy.

Jednatřicetiletý zadák by se měl k české hokejové reprezentaci připojit v pondělí 16. května a jeho následné zapojení do zápasů bude záležet na dohodě trenérů.

Pro Kempného půjde v Tampere o třetí start na světovém šampionátu a na soupisku bude zapsán jako osmý český obránce. Dle předběžné dohody tedy dějiště šampionátu opouští David Musil, který pro první zápas českého týmu nebyl zapsán na soupisku. „Michal Kempný je obránce s mezinárodními zkušenostmi a věřím, že pro nás bude velmi dobrou posilou. David Musil byl o své roli srozuměn už během přípravy ve Švédsku a moc mu děkujeme za jeho profesionální přístup. Zítra ráno by se měl vrátit zpět do České republiky, kde se začne připravovat na další sezonu,“ řekl generální manažer národního týmu Petr Nedvěd.

Český tým bude mít tedy na soupisce ještě dvě volné pozice a vzhledem k tomu, že z playoff NHL v noci na dnešek vypadly Boston Bruins a Toronto Maple Leafs, kde působí další čeští hráči, bude Petr Nedvěd během neděle a pondělí zjišťovat jejich možné připojení k národnímu týmu. „Ještě v průběhu dneška zavolám Davidovi Pastrňákovi, Tomášovi Noskovi a Davidovi Kämpfovi a zjistím, jak jsou na tom zdravotně a jestli mají zájem posílit českou reprezentaci na mistrovství. Poté se spojím i se zástupci obou organizací, protože jedna věc je zájem kluků, zcela zásadní budou ale výstupní zdravotní prohlídky hráčů, na jejichž výsledky budeme muset tak jako tak počkat, aby kluby hráče případně uvolnily,“ doplnil Nedvěd.