27.03.2023 |

Česká reprezentace žen v rámci přípravy na MS potěšila malé hokejistky

Česká hokejová reprezentace žen zahájila přípravu na mistrovství světa, na zimním stadionu ve Slaném se sešlo jedenáct hráček z evropských soutěží. Kemp ve Slaném začaly české reprezentantky tréninkem s mladými talentovanými dívkami. Předávaly jim zkušenosti a rady na ledě i v kabině.

Stejně jako loni uspořádal národní tým žen speciální událost pro mladé hokejistky a také pro fanoušky ženského hokeje. Během přípravného kempu před MS proběhl tzv. Den s českou hokejovou reprezentací žen, jehož součástí byl mimo jiné také trénink s hráčkami A-týmu určený pro dívky ve věku 10-13 let.

Zahájení akce obstarala rozcvička, na kterou naváže vrchol dne - trénink s hráčkami národního týmu žen. Po tréninku si pak mladé účastnice akce s českými reprezentantkami popovídaly a vyfotily se s nimi.

Po skončení této akce se české reprezentantky opět plně zaměřily na přípravu na světový šampionát. Do Kanady se evropská část výpravy přesunula 26. března, kde se k ní připojí dalších dvanáct reprezentantek ze zámořských soutěží a také hlavní trenérka Carla MacLeodová. Český tým tím zahájil osmidenní přípravný kemp přímo v dějišti MS.

Nominaci národního týmy žen na MS a další informace jsou dispozici zde.

Fotografie z Dne s českou hokejovou reprezentací žen jsou ke zhlédnutí v galerii níže.

Galerie