29.05.2020 |

Češi na Esports Fan Championship 2020 postoupili do čtvrtfinále

Mezinárodní hokejová federace IIHF poprvé v historii pořádá fanouškovské mistrovství světa ve hře NHL20 na konzolích Xbox ONE a Playstation 4. Český tým zvládl vstup do turnaje, když porazil zástupce z Běloruska. Ve čtvrtfinále, které startuje ve středu 3. června v 18:00, narazí Češi na Švédy.

Českou kvalifikaci na mistrovství světa ovládli Josef "Pepcastachurcik“ Stachura (Playstation 4) a Jaroslav "Jarin“ Řehoř (Xbox ONE). Právě tato dvojice tvoří český esportový národní tým na Esports Fan Championship 2020 a fanoušci jejich zápasy mohou sledovat na Twitch kanále IIHF. V osmifinále porazili Stachura s Řehořem Bělorusko po součtu všech výsledku 19:9.

Turnaj, kterého se účastní všech 16 zemí kvalifikovaných na původní mistrovství světa v ledním hokeji, se hraje vyřazovacím způsobem. Součástí každé série jsou vždy duely na obou konzolích, jejichž výsledky se sčítají. Stachura na Playstationu vyhrál oba své zápasy (4:2 a 8:1), Řehoř měl na Xboxu vyrovnanou bilanci po prohře 4:5 a výhře 3:1. V celkovém součtu to na ale Bělorusy stačilo a ve čtvrtfinále narazí Češi na papírově silnějšího soupeře ze Švédska.

Gamer Josef Stachura si přichystal pro fanoušky jednu specialitu. Po domluvě s vedením třineckého hokejového klubu odehraje všechna své utkání ve Werk Areně. Podpořit ho přišel i odchovanec Ocelářů Lukáš Jašek, který je aktuálně ve službách Vancouveru Canucks.

Více informací o turnaji a všechny výsledky najdete na esports.iihf.com.